Açıklama
Açıklamalar
Atölyenin amacı nedir?
Atölyenin amacı kurmaca (Öykü ve roman) yazmak için hayalini kurduğunuz hikâyeyi kağıda daha kolay bir şekilde aktarabilmenizi sağlamaktır.
Bu atölyeye kimler katılmalı?
Öykü ve roman yazmak isteyen herkes atölyeye katılabilir.
-Yazmaya başlamayı planlıyorsanız,
-Yazmaya başladıysanız,
-Kitabınız yayımlandığı halde tıkandığınızı ve artık üretemediğinizi hissediyorsanız,
-Yazma hayalinizi sürekli başka bir bahara erteliyorsanız,
-Çeşitli nedenlerden ötürü yazmayı bıraktıysanız,
-Bir kitap yazmayı hayal ediyor ama bir türlü ilerleme kaydedemiyorsanız,
-Sizi engelleyen bir şey olduğunu fark ediyor ve bunu çözmek için çaba harcamaya istekliyseniz,
Bu atölyeye katılmalısınız.
Çalışma sistemi nasıl olacak?
Her hafta kurmacanın (Öykü ve roman) nasıl yazıldığı ile ilgili bir konu üzerinde çalışacağız. Bir hikâye fikri bulmaktan hikâyenin yapısını tasarlamaya, anlatıcıyı belirlemekten neden sonuç ilişkilerini kurmaya uzanan geniş bir yelpazede yazma tekniğiyle ilgili konular üzerine konuşacağız. Öğrendiklerinizi uygulama yoluyla kalıcı hale getirmek için atölye sırasında katılımcıların yazılarını tartışacağız ve “Nasıl daha iyi yazabilirim” sorusuna yanıt arayacağız.
Atölyede hangi konular işlenecek?
Bir hikâye fikri bulmak/ Kurmaca nasıl kurulur / Doğru karakterler yaratmak / Anlatıcıyı belirlemek / Hikayenin yapısını tasarlamak / Neden sonuç ilişkileri kurmak / Zaman ve mekan / Hikayenin atmosferi / Dil kullanımı ve üslup / Duyulara hitap etmek / Betimlemeler / Diyalog yazmak / Sözcük seçimleri / Kurgu tekniği
Atölye kimlere uygun değil?
Atölye yazma bilginizi, becerinizi ve tekniğinizi geliştirmeye odaklıdır. Dolayısıyla edebi türler hakkında genel bilgi sahibi (deneme nedir, anı nedir gibi genel tanımlar) olmak isteyenler veya tanınmış yazarların öykülerinin incelenmesini bekleyenler için uygun bir çalışma değildir. Bu çalışma tamamen sizin ne yazdığınızla veya yazamadığınızla ilgilidir.
Atölye hangi tarihlerde ve saat kaçta gerçekleşecek?
Atölye 21 Eylül 2023 tarihinde başlayacak ve toplam 8 hafta sürecektir. Her hafta perşembe günleri 20.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Çalışmaya nasıl bağlanabilirim?
Atölye “Zoom” üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir. Çalışmalara katılabilmek için kullanacağınız elektronik cihaza (Bilgisayar, telefon, tablet) Zoom programını yüklemiş olmanız gerekmektedir.
Telif Hakları ve Katılamadığınız Günler
“Farkındalık Yazarlığı Yazı ve Yazarlık Atölyesi” yasal koruma altında bulunan tescilli bir markadır. Buna ek olarak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Hakları Kanunu kapsamında etkinliklerde paylaşılan yöntem, teknik, uygulama, bilgi, video, görsel, belge vb. tüm içerikler aktaran kişiye veya ilgili şirkete aittir ve ulusal hukuk tarafından korunmaktadır.
Çalışmalarda ses veya görüntü kaydı alınmamaktadır. Dolayısıyla katılamadığınız çalışmaların videolarını izlemek veya ses kayıtlarını dinlemek suretiyle telafi yapmanız mümkün değildir. Bu nedenle zamanınızı çalışma takvimi doğrultusunda ayarlamanız gerekmektedir.
Online Etkinlik Kuralları
Çalışmaya katılmak için gerekli olan Zoom bağlantısı, şifresi ve süreçle ilgili bilgiler ödeme yaparken belirttiğiniz e-posta adresinize gönderilecektir.
Zoom bağlantısı, etkinlikten 10 dakika önce açılacaktır.
E-posta adresinin doğru verilmemesi nedeniyle Zoom programıyla çalışmaya bağlanma ile ilgili bilgilerin(bağlantı linki, şifre) tarafınıza ulaşmaması, internet bağlantınızla ilgili sorun yaşamanız, elektronik cihazınızın şarjının bitmesi vb. gibi durumlarda Farkındalık Yazarlığı Yazı ve Yazarlık Atölyesi’nin sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu nedenle ödeme sırasında bilgilerinizi doğru girmeniz, sağlıklı bir internet bağlantısına sahip olmanız önem arz etmektedir.